Hoeveel apparaten koppelen aan iTunes

Voor en over iTunes op je MAC computer.

Hoeveel apparaten koppelen aan iTunes

Berichtdoor anenkees » 29-09-2017 16:44

Wij hebben 2 :iPad: en 1 :ipod: onder 1 :apple:id. Onze kinderen hebben een eigen id. Hun eigen pc :pcgooien: werkt niet zo goed, kunnen zij bij ons via iTunes updaten?
Hoe gaat dit dan in zijn werk?
[size=10] Groetjes @nneke
:iPad:4 wifi 16GB, :iPad: pro, 9,7 inch 32 gb, 💻 MacBook Air, :ipodlove: iPhone 7, 32 gb
62 jaar :party:
[/size]
anenkees
Apple Freak
Apple Freak
 
Berichten: 3858
Lid geworden op: 30-01-2011 17:29


Berichtdoor HereIsTom » 29-09-2017 21:02

Weet je dat ik iTunes al jaren niet meer gebruik!
Wat wil je eigenlijk updaten via iTunes?
Het was nooit verstandig om andere IDÂ’s aan je iTunes te hangen, maar misschien is dat inmiddels veranderd.
[size=10][b][color=blue]iPod touch[/color] [color=red]4G[/color] [color=green]64GB[/color] | [color=red]iPad[/color] [color=yellow]Air 2[/color] 64GB [color=olive]4G[/color] [color=blue]WiFi[/color] | iPhone 8 Plus 64GB | [color=orange]iOS 12.2[/color][/b]:ipodlove:
www.tomjutte.tk
[color=violet]Ik ben 52[/color] :lol: [url=http://www.flickr.com/photos/hereistom/]Mijn Foto\\s[/url] [/size]
HereIsTom
Site Admin
Site Admin
 
Berichten: 6075
Lid geworden op: 23-12-2009 03:28


Berichtdoor anenkees » 29-09-2017 21:54

Ik had gelezen dat als er een grote update is, je beter via iTunes kan opladen omdat er dan meteen oude rotzooi wordt opgeruimd. Vandaar dat ik dat nu gedaan heb. Leek me ook wel handig aangezien battery doktor niet meer werkt, die ruimde ook altijd het een en ander op.
[size=10] Groetjes @nneke
:iPad:4 wifi 16GB, :iPad: pro, 9,7 inch 32 gb, 💻 MacBook Air, :ipodlove: iPhone 7, 32 gb
62 jaar :party:
[/size]
anenkees
Apple Freak
Apple Freak
 
Berichten: 3858
Lid geworden op: 30-01-2011 17:29


Berichtdoor HereIsTom » 29-09-2017 22:09

Ja tegenwoordig kun je ook je iPad een reservekopie maken via iCloud, daarna kun je iPad/iPhone opnieuw instellen;

Stap 1 Tik op het icoontje van “Instellingen”.
Stap 2 Tik op het kopje “Algemeen”.
Stap 3 Tik op het kopje “Stel opnieuw in”.
Stap 4 Tik op “Wis alle inhoud en instellingen”.
Stap 5 Tik onderin op “Wis iPad”.
[size=10][b][color=blue]iPod touch[/color] [color=red]4G[/color] [color=green]64GB[/color] | [color=red]iPad[/color] [color=yellow]Air 2[/color] 64GB [color=olive]4G[/color] [color=blue]WiFi[/color] | iPhone 8 Plus 64GB | [color=orange]iOS 12.2[/color][/b]:ipodlove:
www.tomjutte.tk
[color=violet]Ik ben 52[/color] :lol: [url=http://www.flickr.com/photos/hereistom/]Mijn Foto\\s[/url] [/size]
HereIsTom
Site Admin
Site Admin
 
Berichten: 6075
Lid geworden op: 23-12-2009 03:28


Berichtdoor traptrede » 30-09-2017 11:27

Als je een reservekopie maakt, dan blijft alles (dus ook de rotzooi) daar toch in staan? Heeft het dan zin om je device opnieuw in te stellen en daarna weer dezelfde kopie er op te plaatsen?
Voor onze apparaten zijn we ook op zoek naar een manier om rotzooi te verwijderen, maar weten ook niet hoe dit moet. iTunes gebruiken we ook al een tijd niet meer, thuis hebben we hier ook niet de mogelijkheid voor.
[size=10]iPad Air II 128GB, iPhone SE 64GB, Nintendo 3DS, Wii U en afspeelmogelijkheid voor alle oude Nintendo spellen, al dan niet op de bijbehorende console😄[/size]
traptrede
iPod touch Gestoorde
iPod touch Gestoorde
 
Berichten: 1830
Lid geworden op: 22-10-2011 20:34


Berichtdoor HereIsTom » 30-09-2017 12:28

Om de rotzooi te verwijderen kun je het beste een schone installatie doen en dan alles wat je weer wilt hebben één voor één er weer op te zetten.
Is misschien ff wat werk, maar je device werkt meestal wel weer een stuk beter en is weer netjes opgeruimd :lol:

Wel zorgen dat je backup hebt van fotoÂ’s e.d. met bijv. Google fotoÂ’s en Dropbox.
Staan ook wel in iCloud als je dat aan hebt staan, maar extra backups is altijd beter!
[size=10][b][color=blue]iPod touch[/color] [color=red]4G[/color] [color=green]64GB[/color] | [color=red]iPad[/color] [color=yellow]Air 2[/color] 64GB [color=olive]4G[/color] [color=blue]WiFi[/color] | iPhone 8 Plus 64GB | [color=orange]iOS 12.2[/color][/b]:ipodlove:
www.tomjutte.tk
[color=violet]Ik ben 52[/color] :lol: [url=http://www.flickr.com/photos/hereistom/]Mijn Foto\\s[/url] [/size]
HereIsTom
Site Admin
Site Admin
 
Berichten: 6075
Lid geworden op: 23-12-2009 03:28


Berichtdoor anenkees » 30-09-2017 13:48

https://www.appletips.nl/idevice-updaten-via-itunes/

Dit had ik gelezen.

Zoals traptrede zegt wordt er vaak via WiFi ge-update. Maar als je het via iTunes wilt doen en die heb je niet, wat zijn dan de mogelijkheden als je bij iemand anders gaat updaten. Wat in oorsprong mijn vraag was :wink:. Kunnen we op 1 pc met iTunes meerdere Apple id.\s registeren?
[size=10] Groetjes @nneke
:iPad:4 wifi 16GB, :iPad: pro, 9,7 inch 32 gb, 💻 MacBook Air, :ipodlove: iPhone 7, 32 gb
62 jaar :party:
[/size]
anenkees
Apple Freak
Apple Freak
 
Berichten: 3858
Lid geworden op: 30-01-2011 17:29


Berichtdoor HereIsTom » 30-09-2017 21:01

Updaten van iOS kun je het beste over the air doen, dus op je Device via Instellingen > Algemeen > Software-update.

Op een andere PC gaat niet werken met je Apple ID, dan ben je alles kwijt en installeert hij alles van de andere ID!
[size=10][b][color=blue]iPod touch[/color] [color=red]4G[/color] [color=green]64GB[/color] | [color=red]iPad[/color] [color=yellow]Air 2[/color] 64GB [color=olive]4G[/color] [color=blue]WiFi[/color] | iPhone 8 Plus 64GB | [color=orange]iOS 12.2[/color][/b]:ipodlove:
www.tomjutte.tk
[color=violet]Ik ben 52[/color] :lol: [url=http://www.flickr.com/photos/hereistom/]Mijn Foto\\s[/url] [/size]
HereIsTom
Site Admin
Site Admin
 
Berichten: 6075
Lid geworden op: 23-12-2009 03:28


Berichtdoor anenkees » 30-09-2017 21:35

In iTunes kan je onder het menu van accounts \afmelden\. Kan je dan niet met een ander account aanmelden?
Hoe doe je dat dan in een gezin met kinderen met een eigen id? Dan moet je allemaal een eigen pc hebben.....
[size=10] Groetjes @nneke
:iPad:4 wifi 16GB, :iPad: pro, 9,7 inch 32 gb, 💻 MacBook Air, :ipodlove: iPhone 7, 32 gb
62 jaar :party:
[/size]
anenkees
Apple Freak
Apple Freak
 
Berichten: 3858
Lid geworden op: 30-01-2011 17:29


Berichtdoor HereIsTom » 30-09-2017 23:31

Bij een gezin heb tegenwoordig Thuisdeling;

https://support.apple.com/nl-nl/HT201088

Het kan wel op één computer, maar dan moet je meerdere accounts onder Windows maken, dan heeft iederen zijn eigen Windows account en iTunes e.d.
Ook op een iMac kun je meerdere gebruikersaccounts aanmaken.
Maar als je ergens op bezoek bent is dit dus niet handig of je moet er vaak komen.
[size=10][b][color=blue]iPod touch[/color] [color=red]4G[/color] [color=green]64GB[/color] | [color=red]iPad[/color] [color=yellow]Air 2[/color] 64GB [color=olive]4G[/color] [color=blue]WiFi[/color] | iPhone 8 Plus 64GB | [color=orange]iOS 12.2[/color][/b]:ipodlove:
www.tomjutte.tk
[color=violet]Ik ben 52[/color] :lol: [url=http://www.flickr.com/photos/hereistom/]Mijn Foto\\s[/url] [/size]
HereIsTom
Site Admin
Site Admin
 
Berichten: 6075
Lid geworden op: 23-12-2009 03:28




Terug naar “%s” iTunes op de Apple MAC

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

cron