Verklarende woordenlijst

Eerst lezen...! Uitleg over Jailbreaken

Verklarende woordenlijst

Berichtdoor JobNij » 19-12-2010 14:14

Hier even een korte verklarende woordenlijst omtrent het jailbreaken.
(gebruik CTRL+F om je zoekterm te vinden :!:)

iDevice:
iPod, iPad of iPhone.

Jailbreaken:
Je iPod/iPad/iPhone zo aanpassen dat je bestanden op je iDevice kan bewerken, toevoegen.

Cydia:
Cydia is een applicatie waarmee je onder andere Tweaks, Thema's en Applicaties kan downloaden en installeren, zodat je zelf niet hoeft te gaan klooien met hoe je alles installeert.

SpringBoard:
SpringBoard moet je zien als het bureaublad van je iDevice. SpringBoard is dus het gedeelte waarin je applicaties kan openen.

Tweaks:
Aanpassingen aan je iDevice waardoor je bepaalde dingen kan doen die je eerst nog niet kon, of die je nu sneller kan doen.

Thema's:
Op je iDevice kan je standaard een achtergrond instellen (als je in het bezit bent van een iPad, iPhone 3GS, iPhone 4, iPod Touch 3G of iPod Touch 4g). Maar met behulp van Winterboard (een applicatie waarmee je thema's kan instellen) kan je veel meer dan alleen een achtergrond instellen. Je kan nu namelijk ook bewegende achtergronden, bijpassende geluiden, nieuwe iconen voor applicaties en zelfs achtergronden voor applicaties instellen!

Tethered Jailbreak:
Je iDevice is gejailbreakt zolang hij aan staat, maar op het moment dat je je iDevice opnieuw opstart zal dat niet lukken. Elke keer dat je je iDevice aan wil zetten heb je hulp nodig van een computer.

Semi-Tethered Jailbreak:
Semi-Tethered houdt in dat je iDevice gejailbreakt is zolang hij aan staat, maar op het moment dat je 'm opnieuw opstart is de jailbreak weg. Je iDevice start nu (in tegenstelling tot een Tethered jailbreak) dus wel op, maar je bent de functionaliteit van je jailbreak kwijt, als je echter opnieuw opstart via de computer dan kan je weer volledig gebruik maken van de jailbreak. Je bent de jailbreak dus niet echt kwijt :!:

Untethered Jailbreak:
Een untethered jailbreak is de handigste manier van jailbreaken. Untethered houdt namelijk in dat je, als je je iDevice opnieuw aanzet, je jailbreak blijft houden, en dat je dus niet afhankelijk bent van een computer om op te kunnen starten.

Redsn0w, Limera1n (programma), Greenpois0n:
Een aantal programma's waarmee je je iPod kan jailbreaken.

Exploit:
Een exploit is een stuk code dat gebruik maakt van een 'foutje' in de code van Apple. Via een exploit kan je binnendringen in de code van Apple, en daar dan uiteindelijk ook aanpassingen in doen, zodat je kan jailbreaken.

Limera1n (exploit):
De Limera1n exploit is een exploit die gebruik maakt van een programmeerfout in je iDevice. Omdat deze programmeerfout niet in de firmware van je iDevice bevindt, kan Apple de fout niet oplossen door middel van een firmware-update.
Nog een voordeel van Limera1n is het feit dat het werkt met alle recente iDevices.

DFU-mode:
Als je iDevice helemaal is vastgelopen en je kan niets meer beginnen, dan is je laatste redmiddel de DFU-mode. In de DFU-mode kom je door achtereenvolgens tien seconden lang de power- en homeknop in te drukken (respectievelijk bovenop en voorop) en daarna nog tien seconden lang alleen de homeknop in te drukken (dus powerknop loslaten en alleen homeknop vast blijven houden).

Package(s):
Een package moet je zien als het installatiebestand van een programma, tweak of ander ding wat je download via Cydia. Via het installatiebestand wordt het programma of de tweak geïnstalleerd, waarna je gebruik kan maken van het programma of de tweak.

Sources:
Een Source (ook wel repo of repository genoemd) is letterlijk vertaald een 'Bron'. In het geval van Jailbreaken is een Source een bron van packages. Via een source kan je packages downloaden.

(!deze lijst wordt constant bijgewerkt!)
Verstuurd vanaf mijn iPhone 5.
AfbeeldingAfbeelding
JobNij
Moderator
Moderator
 
Berichten: 1883
Lid geworden op: 01-10-2010 16:03


Terug naar “%s” Jailbreak informatie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten

cron